Valentine`s Day

Valentine`s Day, are ca origini oficiale (conform www.historia.ro) data de 1537, cand regele Henric al VII-lea a stabilit prin carta regala ca intreaga Anglie sa sarbatoreasca Ziua Indragostitilor pe 14 februarie. Una dintre legendele pe care se bazeaza aceasta sarbatoarea a iubirii, spune ca pe 14 februarie 269, Valentinus din Terni (declarat mai tarziu sfant al crestinilor romano-catolici), episcop crestin in Interamna (azi: Terni, Italia), a fost executat dupa ce fusese condamnat la moarte pentru ca a ales sa casatoreasca tinerii din capitala in profida faptului ca imparatul roman Claudius II (268-270) interzisese casatoria tinerilor soldati (pe motiv ca nu ar mai da randament in lupta... ;) ).

In zilele noastre, Valentine`s Day este o sarbatoare (desi de cele mai multe ori nerecunoscuta oficial) dedicata indragostitilor (de toate varstele...) care ”a prins” foarte mult la public, poate si pentru ca dincolo de ”marketingul” din jurul ei, oamenii se opresc un moment pentru a se gandi mai mult, si a acorda mai multa atentie celor pe care ii pretuiesc.

De mentionat ca Sfântul Valentin este eliminat din calendarul romano-catolic în 1969 de cãtre Papa Paul al VI-lea, iar in calendarul ortodox este sarbatorit la 30 iulie.

Vizualizare
Sunt afisate modele de la 1 la 10 dintr-un total de 15 , pentru categoria aleasa.